Docenten

Onze docenten

Docenten Kees

Kees der Weduwe

Kees der Weduwe (1961) is fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Het letterlijk in beweging brengen van mensen is voor hem hėt vertrekpunt op weg naar een gezonde leefstijl. De afgelopen twintig jaar heeft hij veel mensen en diverse organisaties, waaronder Shell, Unilever, AHOLD en Sara Lee Douwe Egberts,  begeleid bij het ontwikkelen van leefstijlprogramma’s.  Binnen zijn werk zoekt hij naar nieuwe methoden om leefstijlverandering makkelijker te maken. Hij heeft meegewerkt aan diverse onderzoeken, onder verschillende doelgroepen, naar de effecten van bewegen op leefstijl en gezondheid. Mensen plezier te laten beleven en te verleiden om in beweging te komen is waar het om gaat, vindt hij. Hoe je dat voor elkaar krijgt is de kunst. Zelf doet hij aan zwemmen, fietsen en hardlopen (triatlon) en is het zijn doel om als zeventigjarige nog steeds een kwart triatlon te kunnen volbrengen. Kees is algemeen manager van Fit Form Fitness Catering B.V. binnen de Bewegen Werkt groep.
Docenten Yneke

Ir. Yneke Kootstra (voeding)

Yneke Kootstra (1965) heeft Humane Voeding gestudeerd aan Wageningen Universiteit en is lid van Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen. Ze is bekend van televisieprogramma’s als De Afvallers XXL en artikelen voor diverse tijdschriften zoals Fiets en Vrouw van Telegraaf. Verder gebruikt Kootstra haar ruime praktijkervaring voor het schrijven van boeken zoals De Afvallers XXL en Jouw Personal Health Coach. In haar praktijk begeleidt ze mensen naar een gezonder leef- en eetpatroon via voeding en beweging en begeleidt ze vele duursporters. Voor bedrijven zet ze vergelijkbare leefstijltrajecten op. Yneke heeft daarnaast de Bruine Bonenbende opgericht omdat ze als voedingskundige vindt dat peulvruchten een duidelijker plek op het menu moet krijgen. Naast het begeleiden van mensen, individueel of in groepen, adviseert zij met fabrikanten en produktontwikkelaars zoals HAK bv en supermarktketen DEEN. In haar vrije tijd is ze een fanatieke fietser. www.voedingsadvies.info
Docenten Marjan

Marjan Hulshof (coaching)

Marjan Hulshof (1961) traint en coacht sinds twintig jaar in leiderschap, empowerment en zelfmanagement voor de profit- en de non-profitsector. Ze is op de praktijk gerichte trainer/coach, die mensen op een respectvolle manier wakker schudt en begeleidt om hun doelen te realiseren. Het ontwikkelen van persoonlijkheid, integriteit, zelfrespect en zelfvertrouwen, gebaseerd op innerlijk leiderschap, kenmerken haar aanpak. Momenteel verzorgt zij trainingen in coachend leiderschap en in mindfulness. Ook traint zij trainers, coaches en docenten en begeleidt ze veranderingstrajecten van teams. Marjan is naast mindfulness-trainer ook yogadocent. Hardlopen vindt ze daarop een mooie aanvulling. www.yogica.net
Maarten Schaapherder

Maarten Schaapherder (beweging)

Maarten Schaapherder (1969) heeft na het CIOS, ALO en een opleiding tot Physical Rehabilitation Trainer met ViveActive Personal Training aan de wieg gestaan van personal training in Nederland. Bewegen als eerste aanknopingspunt. Altijd kijkend naar iemands persoonlijke aspiratie. Motiveren en inspireren. Met deze persoonlijke aanpak onsite en online in combinatie met de moderne technologie bouwt hij nog met zijn cliënten naar een duurzaam gezonde leefstijl. Naast de 20 jaar ervaring als personal trainer is Maarten betrokken geweest bij het ontwikkelen en verzorgen van verschillende opleidingen in de fitnessbranche waaronder de “Personal Trainer zesdaagse”  en de DVD opleiding tot “Health docent” van de AALO. Als “Senior Master Trainer” is hij al meerdere jaren actief voor Technogym Benelux in het verzorgen van train-de-trainer sessies, workshops en events.

Zelf mag hij graag een stukje fietsen, schaatsen, zwemmen of lopen. Af en toe voegt hij dat samen in een triathlon. Beleving staat voorop maar presteren is niet verboden……

docent Nicole Philippens

Nicole Philippens

Nicole Philippens (1972) is bedrijfskundige, leefstijlcoach, trainer, runningtherapeut en atleet. Ze is werkzaam als leefstijlcoach/vitaliteitscoach voor opdrachtgevers in het bedrijfsleven waar ze met veel enthousiasme workshops en trainingen over leefstijl gerelateerde onderwerpen verzorgt. Daarnaast is ze als docent verbonden aan diverse onderwijsinstanties en organisaties.

In 2013 studeerde Nicole zelf als leefstijlcoach af aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Aansluitend is ze vanaf de start betrokken geweest als leefstijlcoach bij de uitvoering van het CooL pilotproject. Sinds januari 2018 is Nicole bezig met een promotietraject onder Stef Kremers –hoogleraar obesitas preventie – aan de vakgroep NUTRIM te Maastricht.

Het hardlopen – de atletiek – loopt letterlijk en figuurlijk als een rode draad door haar leven. Na jarenlange intensieve sport beoefening als wedstrijdatleet op de lange afstand, haalt Nicole haar dagelijkse portie beweging nu meer en meer uit de breedtesport: nog steeds hardlopen, maar ook zwemmen, fietsen en windsurfen. In haar vrije tijd is ze daarnaast jeugd atletiektrainer. Nicole haar passie en vooral ook haar plezier in sport en beweging wil ze graag op anderen overdragen in de vorm van fysieke trainingen, leefstijl trainingen of een persoonlijk advies.

Gastdocenten

prof. dr. A. (Arie) Dijkstra, hoogleraar Sociale Psychologie van Gezondheid en Ziekte, RUG

ir. Peter Res, voedingskundige bij Ajax en voorheen oa bij de RABO-ploeg

Fedor van Helden, maatschappelijk werker binnen GGZ en trainer Motivational Interviewing

Marina van Eck, Gestalttherapeut en systeemtherapeut

dr. Sanne Gerards, Postdoctoral Researcher at Maastricht University, preventie kinderobesitas

Raad van Advies

prof. dr. Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam

prof. dr. Ron Peters, hoogleraar cardiologie Amsterdam

Hein Vergeer, oud-schaatser en ontwikkelaar leefstijlprojecten.